23
Maj

Jag gör just nu mitt bästa för att bli twitterfierad på allvar. Det verkar liksom så kul, att få vara en i gänget på Twitter (även om vi än så länge enligt  en undersökning gjord av företaget Intellecta är ”bara” 36 000 aktiva användare i Sverige). I media snackas det ständigt om Twitter och jag har vänner som förespråkat mikrobloggandet både länge och väl. Jag har stått emot grupptrycket i flera år, men så blev det även dags för mig att bli en av de små fåglarna.

Just som jag hade bestämt mig för att ge twitter en ärlig chans besökte jag Säffles bokhandel Röda rummet, som för övrigt måste vara en av Sveriges charmigaste bokhandlar (med Sveriges förmodligen snyggaste bokhandlare bakom disken), och hittade boken ”sveriges roligaste på 140 tecken”.

Orange och alldeles oemotståndlig pep den till mig att här finner du all twitterinspiration du någonsin kommer behöva! Den hade såklart rätt. Mårten Andersson har samlat Sveriges roligaste och fyndigaste twittrare och gjort en bok av deras bästa tweets. Det är smart, det är rätt och det är fantastiskt bra!

Jag läste  hela boken under samma eftermiddag och var sedan redo att ta mig an uppgiften att på 140 tecken roa, och kanske oroa, min tappra skara followers. Jag måste säga att jag #gillert!

PS. Du hittar mig som @anna_lindh, jag har sedan 6 maj gjort 35 tweets, fått 15 followers och hittat 55 intressanta människor och företag att följa!