15
Sep

Ut på nätet
Nätet är inte alls svårt att använda. Vi vill teckna konturerna av det i medvetandet nu när de flesta skolor och universitet har tillgång till det och det har blivit en nyttig källa till information.

För att komma in på nätet krävs en telefonanknytning, en dator, ett modem för att förena dessa två, ett abonnemang för tillträde och e-postadress samt program (billiga, som Netscape) för att komma in och söka. Allt man behöver göra är att få sitt nya program att fungera genom modemet och ringa upp nätet. Sedan kan man leta efter ”platser”, ”sajter” att ta sig till. …

Man kan skicka och ta emot e-post. Man kan också helt enkelt utforska hela världen, bokstavligt talat – det berömda ”surfandet”. …

Det är lätt att bli exalterad över ny teknik. Men det är helt enkelt ett faktum att detta är ett område där den som studerar kommunikation måste ha kompetens – som med att använda telefonen. Imorgon har blivit idag. ”

(”Kommunikation är mer än ord” Dimbleby & Burton, 1998)